Wat je moet weten

» VRIJWILLIGERSVERZEKERING
Voor vrijwilligersorganisaties is het belangrijk om goed verzekerd te zijn. De gemeente Leeuwarden heeft via de Vereniging voor Nederlandse Gemeenten (VNG) een vrijwilligersverzekering afgesloten waarmee alle vrijwilligers in de gemeente zijn verzekerd. Het verzekeringspakket, welke een ruime dekking biedt, heeft een secundaire werking. Dit houdt in dat wanneer er schade is, deze eerst op een al bestaande verzekering geclaimd moet worden. Is er geen dekking op deze verzekering of is er helemaal geen verzekering, dan is de vrijwilligersverzekering van toepassing.

Het schadeformulier kun je hier downloaden en mailen naar vrijwilligerswerk@amaryllisleeuwarden.nl. Wij zorgen voor verzending naar de verzekeraar. De verzekeraar neemt vervolgens contact met je op.

De informatiebrochure van de VNG Vrijwilligerspolis vind je hier. Meer informatie vind je op hun website. 
———————————————————————————————————————————————————-

» PARTICIPATIEPREMIE
Verricht je participatieactiviteiten in de straat, buurt, wijk of gemeente? En heb je deze activiteiten 12 maanden onafgebroken verricht? Dan heb je mogelijk recht op de Participatiepremie.

Alle informatie vind je hier

———————————————————————————————————————————————————-

» VRIJWILLIGERSCONTRACT
Hier vind je een voorbeeld van een vrijwilligerscontract. 

Let je erop dat je vrijwilligerscontracten en ook andere privacay gevoelige informatie voldoen aan de privacywet? Klik hier voor meer informatie.

Wat je moet weten
Afbeelding bij tekst

HEB JE VRAGEN?
Wij horen het graag via vrijwilligerswerk@amaryllisleeuwarden.nl 
of telefonisch via 058 30 30 400.