Trainingen en informatiebijeenkomsten

AGENDA BIJEENKOMSTEN
– 9-5-2019-Kredietbank
Graag nodigen wij je uit voor een informatiebijeenkomst over de diensten en werkwijze van
De kredietbank. Deze bijeenkomst wordt verzorgd door Peter de Winter van de kredietbank, en is bedoeld voor
alle vrijwilligers die mensen ondersteunen met geldproblemen en schuldenproblematiek. Klik hier voor meer informatie en opgeven. 
– 18-6-2019-Samenwerking tussen hulpverlening en vrijwilligers
Een succesvolle samenwerking tussen hulpverlening en vrijwilligers, hoe werkt dat? In deze workshop wordt stilgestaan bij de samenwerking tussen vrijwilliger en professional. Hoe kun je afspraken maken zodat je elkaar versterkt? hoe bewaak jij als vrijwilliger je grenzen? Wat vraagt het van jou als hulpverlener om met vrijwilligers te werken? 
Download hier de uitnodiging: 
Uitnodiging themabijeenkomst samenwerking tussen hulpverlening en vrijwilligers 
– 11-10-2019-Vrijwilligersbeurs
Meer informatie volgt! 

Meer dan de helft van de inwoners van Leeuwarden doet wel eens vrijwilligerswerk. Dat betekent echter niet dat het eenvoudig is voor organisaties om vrijwilligers te werven en vooral om ze te behouden. Vrijwilligerswerk is populair, maar de motivatie en tijdsbesteding is wel veranderd. Dat vraagt om flexibiliteit van de organisatie en van de vrijwilliger.

Werken met vrijwilligers is een vak apart! Een vak dat Vrijwilligerswerk Amaryllis zeer goed verstaat!

We komen graag bij je langs voor advies op maat en organiseren daarnaast regelmatig trainingen en informatiebijeenkomsten voor zowel organisaties, buurtinitiatieven als vrijwilligers. Zo hebben we het afgelopen jaar een groot aantal vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers ontvangen tijdens het fondsenfestival, en diverse kennissessies/themabijeenkomsten op het gebied van lezen&schrijven, AVG, de vrijwilligersverzekering, zichtbaarheid en schuldhulpverlening. Deelname is altijd kosteloos.

Tevens werken wij samen met de vrijwilligersacademie Friesland die over een ruim aanbod van workshops en trainingen voor vrijwilligers en mantelzorgers beschikken. Meer weten over het aanbod van de vrijwilligersacademie? Klik hier https://www.vrijwilligersacademiefryslan.nl

Wij ontvangen graag input!
Heb jij een idee of wens voor bijv. een training en/of informatieve bijeenkomst? Wij horen het graag en je kunt het hier meteen indienen. Benieuwd naar de bijeenkomsten die in 2018 zijn geweest? Die vind je hier.

 

 

 

Trainingen en informatiebijeenkomsten