Super heroes

Super Heroes, Damian, Willem en Twan

Jongeren uit de gemeente Leeuwarden, in de leeftijd van 16 tot 27 jaar, worden uitgedaagd om één of meerdere  maatschappelijke problemen in Leeuwarden aan te pakken. Deze heroes die een challenge aangaan, dagen hun vrienden ook weer uit. Het resultaat: honderden jongeren organiseren activiteiten – van activiteiten voor ouderen tot het organiseren van een buurtfeest, opruim- of inzamelacties, etc.

Momenteel zijn een aantal enthousiaste jongeren, met ondersteuning van Amaryllis Vrijwilligers- en jongerenwerk, volop bezig met het realiseren van acties. Jongeren zijn zeker niet verplicht om mee te doen, het is dan ook de bedoeling dat deelname wordt ervaren als een feestje.

Het Super Heroes Team gaat op pad om het programma op onder andere scholen, bij vrijwilligersorganisaties, buurtinitiatieven en sociale wijkteams te introduceren en challenges op te halen. 

Zo’n 13.000 jongeren in Nederland zijn vanaf afgelopen september aan de slag met hun maatschappelijke diensttijd. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft onlangs 38 projecten uitgezocht waaraan jongeren kunnen meedoen. ‘Super Heroes Leeuwarden’ is één van deze uitgekozen projecten.

Benieuwd naar de challenges, die de Super Heroes zijn aangegaan, klik hier!

Super heroes
Afbeelding bij tekst

Meer weten, meedoen of een challenge indienen?
Wij horen het graag via info@superheroes.frl of telefonisch via 058 303 0400. 
Een challenge kun je ook meteen indienen middels dit formulier.

Volg ons ook op Facebook, Instagram en/of schrijf je in voor de nieuwsbrief.